Dos directors guardonats retornen un premi perquè els l’ha lliurat Puigdemont “per sorpresa”

Els creadors del documental 'Dos Cataluñas' hi renuncien per un acte que troben que no era neutral ni encaixa amb la seva ètica professional
Carles Puigdemont a la Berlinale

Gerardo Olivares i Álvaro Longoria, directors del documental Dos Cataluñas, han renunciat al guardó Cinema for Peace perquè els ha lliurat a Berlín, per sorpresa, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. "Renunciem al premi perquè creiem que l'acte de lliurament no ha sigut imparcial i ha fallat a la nostra ètica professional i a un dels principis clau del nostre documental, la neutralitat", ha expressat Olivares, segons recull Cordópolis.

Aquest director, afegeix la mateixa informació, no va assistir a la gala quan va saber que Puigdemont hi seria. Qui va rebre el premi de mans de l'expresident català va ser Longoria. "Nosaltres desconeixíem els detalls del lliurament, estàvem allà com a nominats i en cap moment se'ns va comunicar l'existència d'un discurs polític abans del premi. Dos Cataluñas és un dibuix neutral sobre la situació a Catalunya i en el qual es dóna veu a totes les opinions. El nostre treball és respectar l'objectivitat, i no volem ser peces de manipulació informativa, sinó denunciar-la", explica Olivares i publica també Cordópolis.

Dos Cataluñas, produït per Netflix, es va elaborar a partir dels testimonis de desenes de personatges públics, entre els quals dirigents polítics, com Carles Puigdemont, i periodistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.