Valls es manifestarà a Madrid “sense cap complex”

L'alcaldable canvia de parer i associa la protesta de PP, Cs i Vox contra Sánchez amb transversalitat i el progressisme
Manuel Valls
Manuel Valls

L'aspirant a l'alcaldia de Barcelona promogut per Ciutadans, l'exprimer ministre francès Manuel Valls, ha canviat de parer i assistirà aquest cap de setmana a la manifestació organitzada a Madrid pel PP i Ciutadans contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la qual s'ha sumat Vox.

Valls va expressar el seu rebuig per Vox, el partit d'ultradreta que, juntament amb Ciutadans, va possibilitar la investidura del popular Juanma Moreno com president de la Junta d'Andalusia. Tot i titllar-los d'ultres i nacionalpopulistes -com als seus adversaris polítics de França, el Front National-, i haver demanar un pacte d'Estat per aïllar-los, també va dir que no renunciaria al suport de Cs a la seva candidatura.

Aquest divendres, Valls ha anunciat a Twitter que es manifestarà contra Sánchez "per defensar la Constitució i la unitat d'Espanya. Sense cap dilema i sense cap complex perquè estem en un moment històric". Així mateix, ha indicat que tots els constitucionalistes i progressistes haurien de donar suport a la manifestació, que ha associat amb la "transversalitat".

De fet, ha titllat de "falsa" l'etiqueta de mobilització "de la dreta i de la ultradreta". "Es tracta d'una protesta transversal i amb el mateix esperit de la manifestació constitucionalista que vam viure el 8 d'octubre del 2017 a Barcelona", assegura.

Valls a banda, els partidaris de la unitat d'Espanya han organitzat diverses mobilitzacions. A Catalunya, Societat Civil Catalana (SCC), impulsora de la mobilització evocada per Valls, preveu organitzar pròximament una manifestació pròpia. Una vintena d'entitats han organitzat per aquest cap de setmana dues manifestacions al marge de SCC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides