El Tribunal de Comptes detecta un 547% de sobrecost a les obres de la Sagrera

S'havien previst 335 milions d'euros, però la xifra era de 2.167 milions el 2016
Les obres de la Sagrera
Les obres de la Sagrera

El sobrecost detectat pel Tribunal de Comptes en les obres de l'estació del tren d'alta velocitat de la Sagrera (Barcelona) destaca com el més gran entre els tretze casos d'arreu d'Espanya on s'ha pagat de més, segons l'informe de fiscalització que ha analitzat dades a 31 de desembre del 2016.

A la Sagrera, el sobrecost ha estat del 547%: es van pressupostar 335 milions d'euros en el conveni inicial i quan va acabar l'any 2016, amb aproximadament un 30% de l'actuació enllestida, l'import era de 2.167 milions. Aquelles obres ja estaven pràcticament aturades aleshores després que es detectessin irregularitats que van ser objecte d'investigació judicial.

Els sobrecostos de les tretze estacions de l'AVE totalitzen 7.637 milions d'euros i presenten una mitjana del 186,21%. Pel que fa a l'execució de les obres, la mitjana és del 29,39% i només en dos d'aquests casos s'ha superat el 30%, assenyala el mateix informe.

 

 

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari