El port de Barcelona trenca rècords en mercaderies i passatgers

Port de Barcelona
Port de Barcelona

El Port de Barcelona va registrar resultats rècord l’any 2018. La infraestructura catalana va canalitzar 67,7 milions de tones de trànsit total, un 10% més i la xifra més alta de la seva història. El resultat es deu en bona part pel trànsit de contenidors, que ha crescut un 15%, superant els 3,4 milions de TEU.

Pel que fa als resultats econòmics, el Port va augmentar la seva facturació fins als 173,5 milions d'euros, un 4% més que l'exercici anterior. Els beneficis van ser de 53,7 milions d'euros, un 8% més, mentre que el flux de caixa es va situar en 102,5 milions d'euros, una quantitat que permet fer front als reptes d'inversió. La presidenta de l’APB, Mercè Conesa, va detallar que aquest 2019, el Port preveu una inversió pública de 109 milions d'euros.

Pel que fa al trànsit de passatgers, el Port va batre un nou rècord l’any 2018. Va rebre 4,4 milions de passatgers, un 8,6% més. D'aquest volum, 3 milions van ser de passatgers de creuers turístics, una xifra que va créixer un 12%. En aquest àmbit, Mercè Conesa va destacar que els creueristes que arriben en temporada baixa (de novembre a març) ja representen el 44% del total de passatgers i es va felicitar per haver aconseguit desestacionalitzar l'arribada de turistes. Una dada significativa és que va ser octubre i no agost el mes amb més arribades de creuers.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides