Torra va demanar a Sánchez “fer efectiu” el dret d’autodeterminació

El president de la Generalitat ha presentat les 21 reivindicacions a la reunió de la taula de diàleg de partits
Els membres de la mesa de diàleg

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet arribar aquest dimarts als partits reunits en l'espai de diàleg celebrat a Palau la proposta que va traslladar a Pedro Sánchez en la cimera organitzada el 21 de desembre al Palau de Pedralbes.

La proposta es basa en un "pacte d'Estat" que reconegui el dret a l'autodeterminació, i té tres pilars fonamentals: "resposta democràtica per a Catalunya", "regeneració democràtica" a Espanya i "desfranquització" de l'Estat.

Pel que fa al primer àmbit, el president català reivindica que "no es pot governar contra Catalunya" i que, per tant, cal "reconèixer i fer efectiu" el dret a l'autodeterminació.

Per arribar-hi, diu, cal una mediació internacional per facilitar una negociació en condicions d'igualtat. També demana que s'aparqui la via judicial i repressiva i que s'investiguin "els abusos policials o econòmics" exercits contra Catalunya, així com retirar l'amenaça d'aplicació del 155.

Pel que fa a la regeneració democràtica, el president reclama que es garanteixi la separació de poders, la independència judicial i que es posi fi a la "limitació de drets fonamentals" i la "complicitat" dels cossos policials amb la ultradreta.
 

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari