La Moncloa accepta un coordinador en el diàleg amb la Generalitat

Respon així a la petició del Govern català d'incorporar a les converses un mediador
Pedro Sánchez amb Quim Torra

El govern espanyol accepta la proposta de la Generalitat d'establir un testimoniatge en les trobades entre els executius català i espanyol que les dues parts volen situar també a l'àmbit dels partits.

En declaracions als passadissos del Senat, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat que seria "algú que pugui prendre nota i convocar, que ens pugui coordinar", tot i que ha deixat clar que no seria "un mediador" perquè les dues parts actuen "dins de la llei i la democràcia".

"Ha de ser una persona que entengui bé tot el que estem parlant en aquest país", ha afirmat la vicepresidenta, que també ha dit –en referència al PP i a Cs- que "tant de bo tots els partits estiguessin disposats a dialogar dins de la llei per resoldre una situació tan complicada com la de Catalunya".

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ja havia obert la porta a incloure una figura d'aquest tipus aquest matí a TV3.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, la portaveu Elsa Artadi també ha vist amb bons ulls aquesta opció.

Calvo ha negat que aquest gest pugui ajudar a desbloquejar la negociació dels pressupostos, el mateix dia que Esquerra ha formalitzat la seva esmena a la totalitat, una esmena que el PDeCAT podria presentar en els dies vinents.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari