Puigdemont intenta registrar una associació com a lobby davant la UE

La inscripció de CATGlobal no ha estat validada per falta d'informació i per possibles falsedats
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'entorn de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha intentat registrar com a grup d'interès (lobby) davant les institucions de la Unió Europea (UE) l'associació belga CATGlobal, la inscripció no ha estat validada per falta d'informació necessària, indiquen avui a Efe fonts europees.

El registre d'aquesta associació sense ànim de lucre amb seu al mateix xalet de la localitat de Waterloo on Puigdemont té fixada la seva residència a Bèlgica i on està registrada la seu de l'anomenat "Consell per la República" es va tramitar el passat 14 de gener.

Bona part de la informació que CATGlobal aporta a la UE sembla falsa. Així, apunta un telèfon mòbil que, segons l'operadora, "no correspon a cap client". Igual passa amb la xifra de donacions que es reflecteix en la pàgina web, que segons s'apunta és igual a zero euros. Això sembla difícil, quan hi ha diverses pàgines web que estan recollint fons per a la causa independentista des de fa sis mesos.

Segons el comptador oficial del web del Consell per la República, s'haurien captat més de 570.000 euros, a 10 euros per associat. En canvi, segons el declarat davant la UE, no s'ha recaptat ni un euro. Les dues xifres no poden ser veritat. O Puigdemont i els seus estan falsejant el comptador de la seva pròpia web o com a mínim s'han recollit més de mig milió d'euros. Les dues coses alhora no poden ser certes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides