Puigdemont intenta registrar una associació com a lobby davant la UE

La inscripció de CATGlobal no ha estat validada per falta d'informació i per possibles falsedats
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'entorn de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha intentat registrar com a grup d'interès (lobby) davant les institucions de la Unió Europea (UE) l'associació belga CATGlobal, la inscripció no ha estat validada per falta d'informació necessària, indiquen avui a Efe fonts europees.

El registre d'aquesta associació sense ànim de lucre amb seu al mateix xalet de la localitat de Waterloo on Puigdemont té fixada la seva residència a Bèlgica i on està registrada la seu de l'anomenat "Consell per la República" es va tramitar el passat 14 de gener.

Bona part de la informació que CATGlobal aporta a la UE sembla falsa. Així, apunta un telèfon mòbil que, segons l'operadora, "no correspon a cap client". Igual passa amb la xifra de donacions que es reflecteix en la pàgina web, que segons s'apunta és igual a zero euros. Això sembla difícil, quan hi ha diverses pàgines web que estan recollint fons per a la causa independentista des de fa sis mesos.

Segons el comptador oficial del web del Consell per la República, s'haurien captat més de 570.000 euros, a 10 euros per associat. En canvi, segons el declarat davant la UE, no s'ha recaptat ni un euro. Les dues xifres no poden ser veritat. O Puigdemont i els seus estan falsejant el comptador de la seva pròpia web o com a mínim s'han recollit més de mig milió d'euros. Les dues coses alhora no poden ser certes.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari