El TSJC tomba el pagament de l’Ajuntament de Girona a l’AMI ordenat per Puigdemont

La sentència pot crear jurisprudència i afectar els 727 municipis adherits a la plataforma
Puigdemont, amb l'executiva de l'AMI, a Waterloo
Puigdemont, amb l'executiva de l'AMI, a Waterloo

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el pagament de l'Ajuntament de Girona destinat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), declarant nul de ple dret el decret d'alcaldia que va signar el 2014 Carles Puigdemont, aleshores batlle de la ciutat, que xifrava en 8.169 euros la dotació anual a aquesta plataforma independentista.

La sentència té el seu origen en un recurs presentat aquell any per la Delegació del Govern a Catalunya contra la sentència d'un tribunal de primera instància que, sense entrar en el fons de l'afer, no havia admès el recurs. Segons informa el Diari de Girona, durant el pròxim ple municipal, previst per l'11 de febrer, s'informarà d'aquesta notificació.

Ciutadans, això sí, ja ha exigit que l'AMI torni els més de 49.000 euros de diners públics que ha rebut durant el període 2012-2017 del consistori gironí. Cs ha destacat que el TSJC assenyala que, entre altres motius, aquests pagaments no superen el control de legalitat perquè els objectius de l'AMI no concorden amb els interessos concrets dels gironins.

Puigdemont va accedir a la presidència de la Generalitat el 2016 quan, a més d'alcalde de Girona, era president de l'AMI, que actualment encapçala l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera Pinart (PDECat), i suma 787 municipis adherits, segons el web de l'associació. Si la sentència que ha tombat els pagaments ordenats per Puigdemont crea jurisprudència, es podrien veure afectades les aportacions econòmiques realitzades fins ara pels consistoris adherits.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari