Quin dirigent independentista es posaria en el lloc dels presos?

Quim Torra
Quim Torra

Davant dels polítics catalans independentistes que es troben en presó provisional, Quim Torra ha proposat bescanviar-se per algun d'ells, segons expliquen fonts properes al president de la Generalitat.

Torra és un assidu visitant a Lledoners, així com a les presons de Tarragona i Girona, on estan recloses Carme Forcadell i Dolors Bassa. El president de la Generalitat ha expressat, en converses amb els seus més estrets col·laboradors, la seva disposició a entrar a la presó a canvi dels seus companys. No queda clar, però, si només es refereix als de JxCat o bé inclou també els d'ERC.

Fins i tot, Torra valora com un fet natural que ell ingressi a la presó després de tornar a proclamar la independència de forma unilateral. Per a Torra, la sentència condemnatòria seria la finestra oportuna per fer-ho i esperar el reconeixement internacional.

Aquesta estratègia xoca amb la dels seus encara socis d'ERC, que prefereixen eixamplar més la base electoral i fer aquest pas quan en unes eleccions les llistes independentistes superin amb escreix el 55% dels vots. En canvi, Torra, com Carles Puigdemont, estima que cal tornar a posar l'Estat espanyol contra les cordes tornant a proclamar la república catalana com més aviat millor. Com que bescanviar-se és impossible, Torra estaria disposat a ser un màrtir per la independència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides