Qui no va poder votar en el congrés constituent de la Crida?

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Dos dels principals impulsors de la Crida Nacional per la República, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, instal·lat a Bèlgica, i l'elegit president del nou enginy Jordi Sànchez, empresonat a Lledoners, no van poder votar en el congrés constituent.

I no ho van poder fer perquè el nou partit postconvergent prohibeix el vot no presencial. Paradoxal, mentre Puigdemont reclamava i reclama la seva investidura a distància per revalidar la presidència del Govern català, ni tan sols la Crida, el seu invent més personal, el deixa votar. Això sí, l'expresident va poder arengar el personal per videoconferència.

Els qui sí que van poder votar van ser els membres de la nova direcció de la Crida. Entre altres, el nou secretari d'organització, Toni Morral, i els membres del Govern Elsa Artadi, Damià Calvet i Laura Borràs, els exdirigents del PSC Ferran Mascarell i Marina Geli i exmembres del secretariat de l'ANC, com ara Jordi Pairó, Marcel Padrós i Irene Negre, entre altres.

També el president de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb Puigdemont i Sànchez impulsors de la iniciativa, ha pogut votar sense cap mena de problema.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides