L’Audiencia Nacional torna a investigar els acompanyants de Puigdemont

Reoberta la causa contra Josep Maria Matamala, Josep Lluís Alay i els mossos Xavier Goicoechea i Carlos de Pedro
Josep Lluís Alay, a TV3
Josep Lluís Alay, a TV3

Les quatre persones que acompanyaven l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan va ser detingut el març del 2018 a Alemanya, tornen a estar en el punt de mira d'una investigació de l'Audiència Nacional.

La Sala Penal s'ha alineat amb el criteri de la Fiscalia, que havia presentat un recurs contra el sobreseïment provisional de la causa, dictat pel jutge Diego de Egea, el qual va considerar que els investigats no tenien coneixement de l'ordre europea de detenció dictada contra Puigdemont.

En la seva interlocutòria, l'Audiència troba que tots quatre havien de conèixer "necessàriament" la condició de "fugit de la justícia espanyola" de l'expresident de la Generalitat. Així mateix, destaca com a "inusual" el trajecte realitzat pels investigats, de més de 2.000 quilòmetres en cotxe, que considera "indicatiu de la finalitat que perseguien: dificultar la possible detenció".

La decisió coneguda aquest dijous reobre la causa sobre la presumpta comissió d'un delicte d'encobriment de rebel·lió per part de l'empresari Josep Maria Matamala, el professor de la UB i ara cap de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, i dos mossos d'esquadra, Xavier Goicoechea i Carlos de Pedro.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari