Aval del TC a l’impost català sobre els pisos desocupats

Tomba un recurs que va presentar el govern de Rajoy contra una llei impulsada pel govern de Mas
Rajoy i Mas

El Tribunal Constitucional avala la constitucionalitat de la llei amb què el govern d'Artur Mas va crear un impost directe sobre els pisos ocupats. Aquesta norma, aprovada el juliol del 2015 al Parlament de Catalunya, havia estat recorreguda el 2016 pel govern espanyol que presidia Mariano Rajoy, de manera que la llei havia estat suspesa cautelarment.

El 2017, el govern de la Generalitat presidit per Carles Puigdemont va aprovar una modificació de l'impost per apedaçar la llei suspesa, però la reforma també va ser recorreguda el govern espanyol.

La sentència, avançada pel diari El Español, rebutja donar la raó al govern espanyol, el qual adduïa que l'impost sobre els habitatges buits s'encavalcava amb l'impost sobre béns immobles (IBI), de manera que s'envaïen competències estatals. El Constitucional, però, considera que els fets imponibles de l'impost català i l'IBI són diferents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari