May salva la moció de censura

La primera ministra la supera per una estreta diferència de 325 a 306 vots
Theresa May

Theresa May continuarà al capdavant del govern britànic. La primera ministra ha superat la moció de confiança que els laboristes van presentar ahir contra ella després de la derrota històrica amb l'acord del Brexit. La votació ha estat ajustada: 325 diputats li han fet costat i 306 han fet saber que no confien en ella.

A banda de l'oposició laborista, han donat suport a la "moció de no confiança" els liberals demòcrates i el Partit Nacional Escocès, entre altres.

Ara, May iniciarà contactes amb els partits amb la intenció de renegociar l'acord amb la UE, una opció a la qual Brussel·les s'ha oposat.

La dirigent conservadora vol obrir converses aquesta mateixa nit, però els partits ja li han posat condicions. Per a alguns, cal que damunt la taula hi hagi l'opció d'un segon referèndum. Per a d'altres, com els laboristes o els liberals demòcrates, és essencial que May es comprometi a no tirar endavant un Brexit sense acord.

El cap de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, s'ha referit a l'executiu de May com un "govern zombie" i ha afirmat que vol assumir el poder i renegociar l'acord del Brexit.

Tot i això, algunes veus defensen que es convoqui un segon referèndum. És el cas de la ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon.

Aquesta opció també la defensen part dels diputats laboristes, que consideren que no és realista la línia mantinguda pel líder del partit, Jeremy Corbyn, de renegociar amb la Unió l'acord de sortida. Aquests diputats insisteixen que el país afronta un moment de crisi nacional i asseguren que molts ciutadans han canviat d'opinió, respecte al que van votar fa dos anys.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari