Els treballadors d’Endesa mantenen les mobilitzacions

Denuncien que l'empresa ha bloquejat la negociació del nou conveni laboral
Endesa

Els treballadors de la plantilla d'Endesa han tornat a fer mobilitzacions aquest dimarts mantenint el calendari que van començar el passat mes de desembre amb aturades als centres de l'empresa a tot Espanya. És previst que si no hi ha novetats en la negociació del conveni torni a haver aturades els pròxims 22 i 29 de gener.

El juny del 2017 la direcció d'Endesa va presentar denúncia del darrer conveni col·lectiu de l'empresa. Segons el sindicat UGT, a la comissió negociadora creada per a la negociació del nou conveni "la direcció va plantejar una proposta que tenia com a únic objectiu reduir drets laborals, econòmics i socials dels treballadors i treballadores que conformen la plantilla".

La UGT denuncia que el passat 27 de desembre es va arribar "al bloqueig de la negociació que perseguia la pèrdua de drets dels treballadors, i que davant la negativa de transigir amb cap nova retallada, tenint en compte els espectaculars resultats econòmics que està obtenint la companyia i els esforços que ha suposat per a la plantilla la signatura del conveni ara denunciat, l'empresa ha materialitzat el bloqueig, que ha estat duent a terme en aquests 18 mesos de pretesa negociació, amb el tancament unilateral de la Mesa de Negociació del V Conveni Marc del Grup Endesa".

El sindicat afegeix que "amb aquesta acció unilateral arrabassa el dret del personal passiu de les diferents empreses que formen l'actual Endesa, i manté la política d'espoli practicada per la propietària d'Endesa, l'elèctrica italiana ENEL participada pel govern transalpí, i aconsegueix, a més de generar una indefensió important a un col·lectiu de prop de 27.000 antics treballadors i treballadores o vidus i vídues, embutxacar-se les quantitats aprovisionades en els comptes d'Endesa per a aquesta finalitat, que actualment arriben a més de 700 milions d'euros".

Amb aquests arguments, les seccions sindicals d'UGT FICA, CCOO i SIE denuncien "que aquest bloqueig deixa els treballadors i treballadores d'una empresa de la rellevància d'Endesa, que va ser líder del sector elèctric estatal, sense conveni i amb les seves condicions laborals contractualitzades". Afegint que "sense descartar l'enduriment de les mesures a adoptar, els sindicats UGT FICA, CCOO i SIE, que tenen més del 95% de la representació sindical a l'empresa, mantenen el calendari d'aturades a tot l'Estat".

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari