Francesc Pena fa contractes a dit a exconvergents a la Xarxa

Entre els beneficiats hi ha Francesc Homs, amic personal del responsable de la XAL
Francesc Pena ha estat ratificat al capdavant de la XAL.
Francesc Pena ha estat ratificat al capdavant de la XAL.

El conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Francesc Pena, ha destacat per haver concedit durant el seu mandat al capdavant de l’ens mediàtic de titularitat pública dependent de la Diputació de Barcelona, diversos contractes a persones, associacions i empreses vinculades a l’antiga Convergència Democràtica o, el que és el mateix, l’actual PDECat.

Això sí, curiosament la quantia dels imports dels contractes ha permès en molts casos eludir l’obligació d’obrir un concurs públic pel fet de no superar els 18.000 euros més IVA.

Francesc Xavier Sánchez, responsable de l’àrea econòmica i jurídica de CDC; Francesc Xavier Solà i Cabanes, exdirectiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), o fins i tot el mateix Francesc Homs, exportaveu i conseller de la Presidència del govern d’Artur Mas i amic personal de Francesc Pena, són alguns dels beneficiats dels contractes de la Xarxa, nom amb el qual també es coneix l’ens mediàtic de la Diputació de Barcelona.

Segons consta al portal de Transparència de la XAL, sota les ordres de Francesc Pena aquest ens de comunicació local també ha contractat els serveis del bufet de l’advocat Francesc José María, el tercer més contractat per la Generalitat durant cinc anys de govern d’Artur Mas, que va realitzar uns 200 encàrrecs de serveis jurídics de part de 15 organismes diferents dependents del departament de Salut, ja que està especialitzat en aquest sector.

L’exconseller de la Generalitat Francesc Homs ha estat contractat com a assessor extern sense haver de superar cap concurs públic, com a advocat especialitzat en compliance, terme tècnic que fa referència a l’adequació de les decisions d’aquesta empresa pública a la legislació administrativa, fiscal i penal. Fonts coneixedores del contracte situen el pagament en uns 10.000 euros.

Francesc Xavier Sánchez, responsable de l’àrea econòmica i jurídica de CDC i investigat pel cas de corrupció del 3%, ha rebut, segons consta també al portal de Transparència, contractes per 15.000 i 18.000 euros per serveis d’assessorament i assistència jurídica i legal.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

(Visited 310 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari