El Parlament cita els independentistes presos a la comissió del 155

També s’ha demanat la compareixença dels líders del procés que es troben fugits de la justícia
Presidència de la Comissió del 155
Presidència de la Comissió del 155

Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa han estat cridats a comparèixer el pròxim 22 de gener al Parlament de Catalunya, en la comissió que investiga l’aplicació que va fer el govern de Mariano Rajoy de l’article 155 de la Constitució a l’administració catalana.

Aquesta comissió va ser proposada per les forces independentistes de la cambra catalana amb l’argument d’analitzar els efectes que va tenir l’aplicació del 155 a Catalunya.

Caldrà veure si l’autoritat judicial permetrà la sortida dels qui van ser vicepresident i consellers de l’executiu de Carles Puigdemont per poder anar al Parlament en qualitat de testimonis en aquesta comissió.

Es dona la circumstància que aquesta mateixa comissió també ha decidit convocar, però encara no hi ha data, al mateix Puigdemont i a la resta dels dirigents independentistes fugits de la justícia espanyola perquè compareguin al Parlament en la comissió del 155.

Tot i que no s'espera la seva compareixença, la comissió ha citat també el president del govern central, Pedro Sánchez, així com el seu antecessor Mariano Rajoy, exministres i els líders dels partits polítics.

Aquesta comissió només compta amb representants de JxCat, ERC i els comuns, perquè la resta de forces polítiques parlamentàries (Cs, PSC, PPC i la CUP) s'han negat a participar-hi tot i que per motius diferents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides