Quin servei social ha tancat les seves portes a Badalona?

Portal de 'Comunitat i Convivència' del consorci Badalona Sud
Portal de 'Comunitat i Convivència' del consorci Badalona Sud

El d’informació i assessorament a persones nouvingudes del consorci Badalona Sud. Aquest consorci va ser creat l’any 2006 per un acord entre l’ajuntament i la Generalitat. Des dels seus inicis ha estat un referent en la coordinació i model dels serveis socials, per tal d’implementar-los als barris de Congrés, el Remei, la Mora, Sant Roc i Artigas i a tot el municipi. El consorci naixia amb data de caducitat però el mes de gener de 2018 es van modificar els estatuts per tal de prorrogar la seva existència donat que els seus objectius no s’havien assolit.

L’any 2007 es va obrir el servei d’informació i assessorament a persones nouvingudes que oferia acollida, mediació i un servei jurídic, clau en processos de renovació de permisos, nacionalitat o de cites prèvies, atenia una mitjana de 100 usuaris mensuals i hi treballaven 3 persones. El servei és una competència municipal. El passat 4 de novembre va finalitzar el contracte amb l’entitat que el prestava. Davant la manca de tramitació administrativa (sembla que per descuit) de la renovació contractual es va acordar una pròrroga, però finalment la fórmula va ser desestimada per l’interventor  municipal, Julián Álamo. Amb les dificultats administratives plantejades  el servei va  tancar portes sense previ avís el 4 de desembre.

De fet, el consorci es veia amb dificultats econòmiques donat que amb el canvi de govern municipal el PSC es  va negar a aprovar els pressupostos municipals del 2018 que augmentava en 200.000 euros la partida pressupostària del consorci. L’alcalde va assumir que ho faria en els pressupostos del 2019. A partir d’això les propostes polítiques entorn el consorci han estat diverses. El 14 de novembre la gerent del consorci, Pilar Vallés va presentar la seva dimissió tot declarant que  “Com a gerent ja he fet el que podia fer. Poc més es pot fer si no hi ha un canvi valent“ tot afegint que “el funcionament d’aquest Ajuntament és molt arcaic, sigui del color polític que sigui, i per això mateix és massa feble per poder materialitzar la voluntat política” descartant la municipalització del servei que demanaven alguns grups, com el de Ciutadans.

El tancament del servei ha deixat sense atenció un col·lectiu vulnerable que es troba sense alternatives a la informació i assessorament especialitzat que oferia.

El consorci Badalona Sud el presideix el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i l’alcalde de la ciutat, Alejandro Pastor, n’és el vicepresident,

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides