Vuit capitals de comarca no tindran un rei Baltasar ‘autèntic’

La campanya de l'ONG Casa Nostra Casa Vostra ha rebut adhesions de molts municipis de Catalunya que no el pintaran
El rei Baltasar

Només les Cavalcades de Reis de 8 capitals de comarca catalanes no tindran un rei Baltasar "de veritat". La campanya #BaltasarDeVeritat de l'ONG Casa Nostra Casa Vostra reclama que a les cavalcades hi vingui "el rei de veritat", i que no es maquilli de negre una persona blanca.

La iniciativa ha tingut èxit i municipis com Manresa, Barberà del Vallès, Alcarràs, Sant Carles de la Ràpita, Esparreguera i les Borges Blanques s'hi han adherit. A Figueres, Prats de Lluçanès i Solsona hi haurà per primer cop un rei negre negre.

Un dels objectius de la campanya, engegada per acabar amb aquesta pràctica que l'ONG considera racista de pintar una persona blanca per fer de rei negre a les cavalcades, era arribar a totes les capitals de comarca.

A la demarcació de Barcelona, 11 de les 13 capitals de comarca tindran Baltasars autèntics a la cavalcada. Només Berga i Igualada no en tindran.

A Lleida, a les cavalcades de Cervera, Solsona i Tremp per primer cop hi haurà un rei negre de veritat. Però encara quedaran 5 capitals de comarca on hi haurà un rei pintat: Vielha, el Pont de Suert, Sort, Mollerussa i Tàrrega.

A les comarques de Girona, destaca la cavalcada de la capital, on per primer cop tampoc no es pintarà ningú per fer de rei negre. Les úniques cavalcades on no desfilarà un rei negre de veritat són les de Puigcerdà i Ripoll.

De les 10 comarques de Tarragona i l'Ebre, només dues s'han quedat sense un rei negre de debò, Gandesa i el Vendrell. I per primer cop la cavalcada de Reus no pintarà el seu rei.

Casa Nostra Casa Vostra ha ofert ajuda als ajuntaments per trobar el rei Baltasar de veritat. Finalment a tot Catalunya només seran 8 les capitals de comarca que no en tindran, cosa que volen solucionar de cara a l'any que ve.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides