La Generalitat abandonarà el FLA el gener de 2019

El vicepresident Pere Aragonès confia a aprovar els pressupostos i descarta eleccions
Pere Aragonès
Pere Aragonès

La Generalitat abandonarà el Fons de Liquiditat Autonòmica, el FLA, a partir del mes que ve. Ho ha anunciat el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que explica que s'acolliran ara a un altre fons, el Fons de Facilitat Financera, i que això donarà més llibertat econòmica a Catalunya. Per Aragonès, l'Estat "sempre ha utilitzat aquesta qüestió per rescentralitzar políticament".

El conseller d'Economia ha assegurat que Catalunya avança cap a la "sostenibilitat financera" i que, a partir d'ara, s'acollirà al Fons de Facilitat Financera, com a pas previ per a finançar-se als mercats.

Aragonès assegura que aquesta decisió és un "senyal de la salut financera" de l'administració. El conseller assegura que s'ha fet "bona feina" per ajustar els comptes al dèficit, reduir el desequilibri i els terminis de pagaments a proveïdors.

El vicepresident confia en aprovar els pressupostos de la Generalitat, a la vegada que descarta eleccions anticipades.

Aragonès ha negat que aprovar el sostre de despesa al Congrés sigui cap acostament per a negociar els comptes de l'Estat. Considera que el que s'ha fet és aprovar uns nous objectius de dèficit que van més enllà del sostre de despesa de l'Estat pel 2019, i també de la Generalitat.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides