Crisi i canvi de president a SCC

José Rosiñol i tres membres de la seva direcció, acusats d’irregularitats econòmiques
Rosiñol (dreta), a Madrid amb Rubalcaba
Rosiñol (dreta), a Madrid amb Rubalcaba

Societat Civil Catalana (SCC), l’entitat oposada a l’independentisme que ha organitzat a Catalunya les principals manifestacions a favor de la unitat d’Espanya en el marc del procés, ha destituït el seu president, José Rosiñol, i tres membres de la seva direcció.

Segons revela Crónica Global, aquesta decisió, adoptada en la reunió de la junta directiva que ha tingut lloc aquest dimecres, ha estat motivada per una acusació d’irregularitats administratives contra Rosiñol, la vicepresidenta Miriam Tey, el tresorer Ferran Brunet i Sixto Cadenas, als quals també s’atribueix una presa de decisions al marge de la junta. El nou president és Álex Ramos, proper al PSC, i la nova presidenta, Maribel Fernández.

L’entitat, segons la mateixa informació, ha incrementat enguany la seva despesa en la contractació de l’empresa Manifiesto, on treballa el president destituït Rosiñol, fet que segons el sector que ara controla la cúpula de SCC, encapçalat pel nou president, constitueix un evident conflicte d’interessos. Segons les xifres del sector crític que ha precipitat el relleu de Rosiñol, la facturació amb aquesta empresa representa el 60% de la despesa del SCC enguany.

Fonts citades per El Confidencial assenyalen un excés de personalisme i una manca de rendició de comptes. També indiquen que s’evitava que determinades decisions passessin per la junta. Tot i que no acusen ningú d’embutxacar-se diners, sí que retreuen “dispendis” a l’anterior cúpula.

Es tracta, així doncs, de la crisi interna més greu en la curta història d’aquesta organització, on la majoria de la direcció, nou membres contra cinc, dóna suport a Ramos, afegeix Crónica Global.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari