Alcaldes del PSC acusen Torra de donar “pretextos” a l’extrema dreta

Els edils socialistes afirmen que "apel·lacions a vies eslovenes o similars són d'una irresponsabilitat sense precedents"
Alcaldes i alcaldesses del PSC
Alcaldes i alcaldesses del PSC

Una quarantena d'alcaldes i alcaldesses socialistes han participat en un manifest "per la defensa de la convivència, de les llibertats i de la democràcia", enfront de "l'auge de moviments populistes, el creixement del nacionalisme i l'extrema dreta al conjunt d'Europa".

Els edils socialistes denuncien que "el conflicte independentista ha alimentat aquesta confrontació i recorre sovint a la retòrica de l'enfrontament que malmet la cohesió social i la convivència", afegint que "apel·lacions a vies eslovenes o similars són d'una irresponsabilitat sense precedents, que posen en risc tot el que s'ha aconseguit fins ara, tot el progrés guanyat en aquests anys de democràcia".

En aquest sentit, el Secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha afirmat que "ens preocupa tant la irrupció de l'extrema dreta com que des de la dreta de PP i C's es blanquegi el seu discurs", i que "el nostre compromís és evitar que l'extrema dreta entri a les nostres institucions i alerta sobre el fet que discursos com el de Quim Torra serveixin de pretext a l'extrema dreta".

Jaume Collboni ha anunciat que "proposem un cordó sanitari per evitar que l'extrema dreta entri a les nostres institucions, i ho farem parlant clar i afrontant els problemes". El dirigent del PSC s'ha preguntat si "Valls continuarà sent alcaldable en el cas que C's pacti amb Vox a Andalusia? Els dobles discursos també alimenten l'extrema dreta".

Collboni també ha carregat contra l'alcaldessa dels comuns de Barcelona dient que "també Colau ha fet doble discurs: no es pot criticar Torra per proposar la via eslovena i evitar amb l'abstenció dels seus diputats al Parlament que comparegui per explicar-se sobre aquest tema".

El manifest dels alcaldes del PSC anuncia que promouran "declaracions institucionals a tots els municipis de Catalunya en defensa de la convivència, les llibertats i la democràcia al món local: cap pacte amb l'extrema dreta, cap concessió per a preservar la convivència".

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari