Torrent i Buch s’aparten de Torra

El president del Parlament es desmarca de la via eslovena i el conseller avala ara l'actuació dels Mossos i els demana disculpes
Roger Torrent
Roger Torrent

Dues figures públiques de la importància del president del Parlament de Catalunya i del conseller d'Interior s'han distanciat de destacats posicionaments públics recents del president de la Generalitat, referents a la via de referència per a l'independentisme català i l'actuació dels Mossos d'Esquadra amb relació als CDR.

Després que el president Quim Torra advoqués per la via eslovena, el president de la cambra catalana, Roger Torrent, ha declarat que "la república no es construeix amb caputxes, sinó amb la cara descoberta" i "generant grans majories socials", en clara al·lusió a alguns activistes dels CDR i en sintonia amb la línia política d'ERC, dedicada a ampliar la base social independentista.

A banda d'evitar alinear-se amb Torra quant a la via eslovena, Torrent ha assenyalat que ERC defensa "la via escocesa". Assegura que "és la correcta i la que ens sembla que ens farà guanyar" perquè, segons ell, "connecta amb el 80% de la població d'aquest país i aporta una solució democràtica al conflicte".

Per la seva part, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha fet autocrítica i ha acabat demanant disculpes als Mossos d'Esquadra després de reunir-se amb la cúpula del cos policial. Buch, com Torra, havia criticat públicament l'actuació dels agents de la policia catalana contra els CDR.

El president havia arribat a demanar una purga de comandaments, però ara Buch ha confirmat que no es plantegen canvis motivats per la controvertida actuació dels Mossos a Girona i Terrassa, que ara Buch etiqueta com a "globalment correcta".

Segons ha explicat Buch, ha defensat el mateix criteri durant la seva reunió d'aquest diumenge amb el president Torra. Els sindicats policials majoritaris havien demanat la dimissió de Buch després que el conseller digués que les càrregues dels Mossos "no s'acabaven d'ajustar a una policia democràtica".

Abans d’aquestes manifestacions de Torrent i Buch, l’expresident de la Generalitat Artur Mas també s’havia desmarcat de Torra quan havia dit que demanar als CDR que collin no és la funció d’un polític.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari