Buch garanteix que no ha donat cap informació a Borràs

El conseller d'Interior diu que compareixerà al Parlament per donar explicacions, tal com vol l'oposició
Miquel Buch
Miquel Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha aclarit les afirmacions que a primera hora del matí ha realitzat la consellera de Cultura, Laura Borràs, sobre la investigació de presumptes irregularitats contractuals en la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Després que Borràs hagi afirmat a RAC1 que el titular d'Interior li va dir que no estava sent investigada, Buch ha precisat aquestes declaracions. "Puc garantir que no vaig donar cap informació", ha assegurat.

"No la vaig poder informar per dos motius. Un primer, perquè no em pertoca fer-ho, però també perquè és una investigació que està sota secret de sumari", ha remarcat a les preguntes dels mitjans de comunicació. "La informació que jo tinc és cap", ha justificat.

D'altra banda, s'ha mostrat predisposat a comparèixer al Parlament, tal com li ho ha demanat part de l'oposició, per donar explicacions: "No hi ha cap problema per explicar-me d'una cosa que, primer, no sé, i segon, no em toca fer-ho".

Durant l'entrevista, Borràs ha dit que tot plegat "no s'aguanta per enlloc", i que el conseller li havia deixat clar que els Mossos no l'investigaven, ni tampoc ho feia el TSJC. Hores més tard, però, la consellera ha matisat aquestes declaracions.

S'investiguen presumptes irregularitats en els contractes de la Institució de les Lletres Catalanes durant l'època que la dirigia Laura Borràs. Es tracta dels anys compresos entre el 2013, quan va ser nomenada per al càrrec, i el 2018. Des del seu entorn matisen, però, que "ella no està sent investigada" sinó que ho està sent la institució que presidia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides