Els estudiants inicien la vaga a les universitats

Reclamen una rebaixa del 30% de les taxes que, asseguren, ja està aprovada pel Parlament
Vaga d'estudiants a les universitats
Vaga d'estudiants a les universitats

Els estudiants universitaris de Catalunya han convocat dues jornades de vaga, que comencen aquest dimecres, en les quals insisteixen en la vella reclamació de la rebaixa del 30% de les taxes universitàries. Els estudiants denuncien que aquesta mesura ja va ser aprovada pel Parlament de Catalunya, però que el govern de Quim Torra no vol aplicar.

Aquest matí, un piquet d'una trentena d'estudiants ha provocat que finalment la direcció de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Poblenou de Barcelona decidís tancar el centre i anul·lar les classes, un cas similar ha passat al centre de la UPF de la Ciutadella.

També a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra, hi ha hagut piquets a primera hora del matí que han impedit que els estudiants que volien anar a classe hagin pogut accedir a les facultats. També s'han vist afectades les classes de la Universitat de Barcelona (UB) del Raval.

Aquesta protesta es mantindrà demà dijous, 29 de novembre, en una jornada en la qual es preveu que se sumin els professors universitaris associats en demanda de millores laborals, i en la qual s'han convocat manifestacions.

La vaga dels estudiants d'aquest dimecres coincideix amb una nova manifestació a Barcelona dels Bombers de la Generalitat que sortiran al carrer en demandes de millores professionals, i també coincideix amb l'aturada dels metges d'atenció primària que amb la d'aquest dimecres ja sumen tres jornades de vaga.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides