Què es trenca en els comuns?

Janet Sanz
Janet Sanz

Ser parella dins de la política sol comportar problemes de convivència a la llar. Aquestes últimes setmanes s'ha conegut el trencament entre la tinent d'alcalde de Barcelona Janet Sanz i el diputat al Parlament David Cid. Ambdós eren parella des de fa temps, però ella ha deixat el domicili conjunt a Sant Andreu per instal·lar-se a Sant Antoni, un dels barris barcelonins més gentrificats.

Janet Sanz compleix, probablement, el seu últim mandat com a regidora. Seguint el codi intern, Sanz no hauria de repetir el maig vinent en les eleccions. Llicenciada en Polítiques, va ser la número 5 a la llista d'Ada Colau i es va fer càrrec de l'urbanisme de Barcelona. En l'anterior mandat, va ser regidora de l'oposició amb Xavier Trias d'alcalde.

Sanz ha hagut de fer-se càrrec de la manca d'habitatge social de lloguer, així com de les inacabades obres de les Glòries, per exemple. Algunes de les seves decisions o actituds han estat polèmiques. Quan van tenir lloc els atemptats de Barcelona de 2017, malgrat ser l'alcaldessa accidental, la situació la va agafar a l'aeroport a punt d'embarcar en un vol cap a Palma de Mallorca. Va haver de girar cua, però va haver-hi una estona en què Barcelona estava sense alcalde.

El biòleg David Cid, per la seva part, és diputat al Parlament de Catalunya des de fa només un any. Co-coordinador d'ICV, té una llarga experiència política, sobretot en la cuina del partit. L'acta de diputat és el seu primer càrrec institucional. La política, la local per part de Sanz i la catalana per part de Cid, ha portat al trencament de la parella. Tots dos, però, seguiran compartint projecte polític, dins del qual es van conèixer.

(Visited 454 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari