Què es trenca en els comuns?

Janet Sanz
Janet Sanz

Ser parella dins de la política sol comportar problemes de convivència a la llar. Aquestes últimes setmanes s'ha conegut el trencament entre la tinent d'alcalde de Barcelona Janet Sanz i el diputat al Parlament David Cid. Ambdós eren parella des de fa temps, però ella ha deixat el domicili conjunt a Sant Andreu per instal·lar-se a Sant Antoni, un dels barris barcelonins més gentrificats.

Janet Sanz compleix, probablement, el seu últim mandat com a regidora. Seguint el codi intern, Sanz no hauria de repetir el maig vinent en les eleccions. Llicenciada en Polítiques, va ser la número 5 a la llista d'Ada Colau i es va fer càrrec de l'urbanisme de Barcelona. En l'anterior mandat, va ser regidora de l'oposició amb Xavier Trias d'alcalde.

Sanz ha hagut de fer-se càrrec de la manca d'habitatge social de lloguer, així com de les inacabades obres de les Glòries, per exemple. Algunes de les seves decisions o actituds han estat polèmiques. Quan van tenir lloc els atemptats de Barcelona de 2017, malgrat ser l'alcaldessa accidental, la situació la va agafar a l'aeroport a punt d'embarcar en un vol cap a Palma de Mallorca. Va haver de girar cua, però va haver-hi una estona en què Barcelona estava sense alcalde.

El biòleg David Cid, per la seva part, és diputat al Parlament de Catalunya des de fa només un any. Co-coordinador d'ICV, té una llarga experiència política, sobretot en la cuina del partit. L'acta de diputat és el seu primer càrrec institucional. La política, la local per part de Sanz i la catalana per part de Cid, ha portat al trencament de la parella. Tots dos, però, seguiran compartint projecte polític, dins del qual es van conèixer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides