Nova tongada d”ambaixades’ catalanes

Les pròximes delegacions de la Generalitat s'instal·laran a l'Amèrica Llatina, l'Àsia i l'Orient Mitjà
Alfred Bosch a TV3
Alfred Bosch a TV3

El nou conseller d'Exteriors de la Generalitat, Alfred Bosch, ha anunciat que el seu departament està treballant en una nova fase d'apertura de noves delegacions del govern català arreu del món. Bosch ha dit que les pròximes 'ambaixades', com es coneix a aquestes delegacions, es podrien obrir a l'Amèrica Llatina, l'Àsia i l'Orient Mitjà.

Alfred Bosch, que ha substituït recentment en el càrrec a Ernest Maragall que ha passat a ser candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, ha afirmat en declaracions a TV3 que l'executiu de Quim Torra pretén "tenir relacions fluides amb tot el món", i que la seva voluntat es obrir una tercera fase de noves delegacions "que ens permeti estar en els cinc continents".

Aquesta tercera fase seria la continuació d'una segona que va portar a terme Maragall en les que va reobrir les quatre delegacions tancades per l'aplicació del 155 a Lisboa, Zagreb, Estocolm i Viena, i la posada en marxa de les noves de Riga, a Letònia, i Beirut, al Líban.

En aquest context, el conseller Bosch ha afirmat que s'ha posat en contacte amb el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, amb el que ha quedat per trobar-se i parlar d'aquest tema. Sobretot tenint en compte que el govern de Pedro Sánchez va presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra l'obertura d''ambaixades' catalanes perquè la Generalitat no havia demanat l'informe preceptiu al govern central.

Bosch també ha anunciat que té previst començar una ronda de contactes en l'àmbit internacional per les principals capitals europees, amb la intenció "d'explicar la veritat" sobre "que la independència cada cop és més majoritària a Catalunya" i denunciant que "ens trobem davant un Estat que aposta per la repressió".

 

(Visited 171 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari