Marchena no s’aparta de la presidència del judici de l’1-O

El jutge Francisco Monterde resoldrà si tramita la recusació contra el magistrat
Manuel Marchena
Manuel Marchena

El president de la Sala Penal del Tribunal Suprem (TS), Manuel Marchena, ha decidit mantenir-se al capdavant del procés i del judici pel cas 1-O.

Marchena ha estat objecte de recusació per part de nou dels processats en aquest procediment judicial, que han al·legat una suposada falta d'imparcialitat d'aquest magistrat per jutjar els dirigents independentistes.

Davant d'això, Marchena hauria pogut optar per l'abstenció, i apartar-se de l'enjudiciament del cas. Però segons diverses fonts de la mateixa Sala Penal, ha resolt seguir al capdavant del tribunal que jutjarà l'1-O per estimar que la seva imparcialitat no pot ser qüestionada a causa de les consideracions contingudes en el Whatsapp que el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, va remetre als seus parlamentaris.

En el missatge, Cosidó vinculava l'acord perquè Marchena presidís el Suprem amb els interessos dels populars en l'àmbit de la justícia, considerant que el pacte assolit amb el PSOE per renovar la cúpula judicial permetria, en contrapartida, el control de la Sala Penal del Suprem "des del darrere".

Per a la tramitació d'aquestes recusacions es nomenarà previsiblement el magistrat de la Sala Penal Francisco Monterde. Quan les hagi estudiat, o bé les rebutja de ple, o entén que poden tenir alguna base, admetent-les a tràmit perquè sigui la Sala del 61 la que decideixi sobre el fons de l'assumpte.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides