Pisarello es planteja no repetir a la llista de Colau

El primer tinent d’alcalde de Barcelona valora deixar l’Ajuntament per seguir la carrera política des d’una altra institució
Gerardo Pisarello

Gerardo Pisarello creu que li ha arribat el moment de cercar noves inquietuds. Com que les eleccions municipals coincideixen amb les europees, el primer tinent d’alcalde d’Ada Colau s’està plantejant no anar a la candidatura de l’alcaldessa. En canvi, podria optar a un molt bon lloc de sortida a la llista al Parlament europeu.

Encara que falta mig any per aquestes eleccions, Colau haurà de refer la llista electoral amb la que es va presentar l’any 2015. Fa 4 anys era una candidatura per estar a l’oposició i no pas per governar. Però va guanyar. Ara, però, Colau, i els seus més propers assessors, pensen en fer una candidatura més centrada en persones amb experiència de govern. Malgrat tot, els propis estatuts de la formació no permeten repetir més de dues legislatures, per la qual cosa Janet Sanz, per exemple, no podria seguir sent regidora.

Així, Colau estaria pensant en algun fitxatge que compensés, sobretot, la sortida de Pisarello. A més, des de l’Ajuntament no es descarta que un altre dels tinents d’alcalde, Jaume Asens, tampoc figuri a la llista. Asens té un delicat estat de salut i vol tornar a exercir l’advocacia, però alhora la seva llarga amistat amb Colau el podria fer canviar d’opinió. De moment, no hi hauria dubtes sobre la continuïtat de Gala Pin, una altra de les persones del cercle íntim de Colau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides