Marchena renuncia a presidir el CGPJ

Podria mantenir-se a la presidència de la sala segona del Suprem i jutjar la causa del procés
Manuel Marchena
Manuel Marchena

El jutge Manuel Marchena ha anunciat que renuncia a la més alta responsabilitat del poder judicial espanyol, presidir el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Suprem, tombant d'aquesta manera l'acord que havien assolit el PSOE i el PP per renovar l'òrgan de govern dels jutges.

La decisió es coneix poques hores després que El Español revelés una conversa de Whatsapp dels senadors del PP en la qual el portaveu popular al Senat, Ignacio Cosidó, celebrava que el acuerdo sobre el CGPJ era una "jugada estupenda" que els permetia controlar "la sala segona des de darrere". Cosidó ha al·legat que les seves paraules eren desafortunades però s’havien malinterpretat.

En la seva carta de renúncia, Marchena fa bandera de la seva independència i expressa que no concep l'exercici de la funció jurisdiccional com un instrument al servei de cap opció política per "controlar el desenllaç d'un procés penal". També al·ludeix a les resolucions que ha dictat sent magistrat del Tribunal Suprem com a mostra que "mai he actuat condicionant l'aplicació del dret a l'opció política del querellat o denunciat".

Aquesta decisió pot fer que Marchena, magistrat conservador, sigui l'encarregat de redactar la sentència de la causa que afecta els dirigents del procés, si es manté com a president de la sala segona del Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides