El president Sánchez defensa la justícia dels atacs de Tardà

El portaveu republicà acusa els jutges de ser "classistes, prevaricadors i titelles" del Govern
Joan Tardà

El judici dels presos ha tornat a ser un dels temes estrella de la sessió de control i el ple del Congrés. Pedro Sánchez continua defensant que no pensa interferir en el judici i la ministra de Justícia, Dolores Delgado, evita mullar-se quan li pregunten si pensen indultar els líders independentistes una vegada se'ls hagi condemnat.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha aprofitat la sessió per carregar contra els jutges després del pacte entre el PSOE i el PP reformar el CGPJ i després de la sentència de les hipoteques.

"El sistema judicial espanyol és endogàmic, classistes, masclista i prevaricador i amb reminiscències feixistes", ha assegurat el portaveu d'ERC durant la seva intervenció a la sessió de control d'aquest matí al Congrés.

També ha demanat a Sánchez i al seu Govern que "no ens diguin que hi ha divisió de poders", perquè, segons el diputat republicà, el que hi ha és "repartiment de poders".

Totes aquestes reflexions han portat a Tardà a parlar del judici als presos del procés que, segons ell, és "una causa de venjança i crueltat per escarmentar a Catalunya amb una sentència que ja està signada".

El president del Govern, en el seu torn de resposta, ha rebutjat aquestes acusacions i ha defensat tant la justícia espanyola com el sistema d'elecció dels jutges des del poder legislatiu. "La Constitució diu que és al poder legislatiu a qui li correspon l'elecció" dels membres del Consell General del Poder Judicial, ha assenyalat Sánchez.

Sánchez també ha respost a Tardà: "vostè ens demana que polititzem la justícia i això no pot ser perquè aquí hi ha separació de poders".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides