Urkullu insta Torra a aprofitar el context per rebaixar la tensió

Els governs basc i català discrepen en les estratègies i només coincideixen en el rebuig al 155
Urkullu amb Torra
Urkullu amb Torra

Iñigo Urkullu reclama a Quim Torra que aprofiti el context polític a Espanya per rebaixar la tensió amb el govern espanyol. El lehendakari i el president de la Generalitat s'han reunit durant una hora i mitja a Vitòria. Torra, però, ha declinat el reclam. Manté que l'actitud de l'Estat aboca la Generalitat a avançar cap a l'autodeterminació.

Sintonia en les formes, però discrepància en les estratègies dels dos governs, que, segons Quim Torra, avancen a ritmes diferents. El lehendakari ha demanat al president que aprofiti el canvi a la Moncloa per destensar la situació. "Aprofitant la majoria parlamentària, si és possible, que sustenta el govern espanyol. Trasllado al president Torra la necessitat de fer efectiva la via de distensió i el diàleg polític i institucional", ha dit.

Però Torra veu complicat que l'Estat faci gestos perquè la resposta, diu, continua sent la repressió. "El ritme cap a la llibertat dels pobles català i basc és possible que no sigui el mateix. La societat catalana ens demana com resolem el dret a l'autodeterminació", li ha respost Torra.

Els dos presidents sí que s'han entès pel que fa al rebuig al precedent que significa l'aplicació del 155 i en la defensa dels líders independentistes empresonats. Urkullu s'ha mostrat disposat a tornar a visitar a visitar Catalunya com va fer el 14 d'agost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides