L’administrador del 155 qüestiona Pau Villòria

Bermúdez de Castro diu que el comissionat per Desenvolupament de l'Autogovern no va tenir "temptació de dimitir"
Bermúdez de Castro en una imatge d'arxiu
Roberto Bermúdez de Castro

El qui va ser secretari d'Estat d'Administracions Territorials del darrer govern del PP, Roberto Bermúdez de Castro, ha afirmat que l'actual comissionat de Presidència pel Desenvolupament de l'Autogovern, Pau Villòria, "va actuar lleialment al 155" i que no va tenir "temptació de dimitir" mentre va estar intervinguda l'administració catalana per part de l'Estat.

Bermúdez de Castro, en declaracions a la Cadena SER, ha dit: "Que m'expliquin com Catalunya va perdre 1.800 milions d'euros" per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, posant en dubte les dades que aquest dimarts va exposar Villòra i en les que explicava els diners que va perdre la Generalitat.

En aquest context, l'exsecretari d'Estat ha recordat que Villòria "anava a la reunió tècnica dels temes que anaven al Consell de Ministres i els temes del dia a dia que eren necessaris, eren aprovats", assegurant que el govern de Mariano Rajoy va aprovar les partides proposades pel govern català.

Així, Bermúdez de Castro ha denunciat que l'actual executiu de Quim Torra ha presentat un estat de comptes després del 155 que és "un informe de part", assegurant que la realitat demostra que el govern de Rajoy va intentar que els diners destinats a sanitat o educació "es veiessin afectats en la menor mesura".

L'administrador del 155 també ha tingut paraules per a l'actual consellera de la Presidència, Elsa Artadi, de la que ha dit que és una persona "preparadíssima" però de la que ha recordat que tampoc va dimitir amb l'entrada en vigor del control de la Generalitat per part de l'Estat, i que en aquell moment era la coordinadora general de Coordinació Interdepartamental de la Generalitat.

Davant d'aquesta acusació, Artadi en el mateix programa radiofònic Aquí, amb Josep Cuní, ha dit que el govern de Rajoy preveia una espantada general d'alts càrrecs de la Generalitat amb el 155 per "entrar per la porta gran".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides