Puigdemont preveu l’activació plena del Consell per la República a partir del milió d’inscrits

Apuntar-se a aquesta plataforma costa 10 euros
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat i líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha explicat en una entrevista concedida al periodista basc Martxelo Otamendi i publicada al diari danès Nord Schleswiger que l'activació plena del Consell per la República es produirà quan "compti amb el suport d'un milió de persones".

Encapçalada per l'expresident Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, i presentada al Palau de la Generalitat, aquesta iniciativa ofereix "participar en la construcció de la República" a través d'una presa de decisions col·lectiva, però en el procés d'inscripció requereix a la persona interessada que aboni almenys 10 euros. Aquest dijous hi havia uns 27.000 inscrits, segons el web d'aquesta plataforma, que han pagat, per tant, almenys 270.000 euros. Si s'assoleix el milió de suports a què Puigdemont condiciona l'activació total d'aquest Consell, la recaptació serà d'almenys 10 milions d'euros.

En la mateixa entrevista, l'expresident català ha explicat que el Consell per la República "estarà format per 100 ciutadans: un 25% parlamentaris, un altre 25% del món local, un altre 25% ciutadans de les organitzacions socials i l'últim 25% seran ciutadans de tot el món". També ha indicat que "no serà una institució pública" i que la formaran inicialment només els membres electes. Pel que fa a la segona fase, caldrà esperar a la seva presentació el 8 de desembre, en el marc d'una reunió d'aquests representants electes a Bèlgica.

Segons Puigdemont, així mateix, "moltes persones han expressat el seu interès per conèixer el nostre nou model democràtic, que prové dels ciutadans comuns".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides