Al final, pagarà la banca

Els bancs pagaran l'impost de les hipoteques per decret llei del govern de Sánchez
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El pagament de la quota variable de l'impost d'actes jurídics documentats de les hipoteques el pagaran els bancs mitjançant un reial decret llei que modificarà la llei vigent que regula aquest impost.

Ho ha anunciat aquest dimecres al migdia el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa. Aquest dijous aprovaran el decret per assegurar-se que seran les entitats financeres les que assumeixin aquest cost, cosa que contradiu la sentència definitiva que va emetre el Tribunal Suprem el vespre de dimarts.

Això sí, amb aquest estira-i-arronsa del Suprem i de l'Estat, s'ha perdut pel camí la possibilitat de fixar una retroactivitat i, per tant, que els hipotecats reclamin la devolució dels diners de l'impost.

Amb l'objectiu d'elevar la protecció i els drets dels clients financers, durant les pròximes setmanes el govern espanyol remetrà a les Corts Generals la creació de l'Autoritat Independent de Protecció dels Clients Financers. La voluntat del govern de Sánchez és "garantir la seguretat jurídica de tothom i per a tothom". Per això la reforma s'aplicarà a partir que entri en vigor.

Aquesta autoritat reforçarà la protecció davant d'abusos potencials i millorarà la capacitat de resoldre conflictes del sector financer.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides