A què es dedica Puigdemont els dissabtes?

Puigdemont, a Waterloo
Puigdemont, a Waterloo

L’expresident Carles Puigdemont té una cita cada dissabte al matí: rep els presents dels catalans que el visiten a la seva casa de Waterloo. Des que Puigdemont es va establir a la casa llogada al municipi belga, on comparteix habitatge i despatx, s’ha trobat que els dissabtes els catalans que li donen suport envolten la casa i li porten regals, sobretot menjars típics de la zona. Així, un dissabte qualsevol el tren que uneix Brussel·les amb Waterloo va ple de catalans que viatgen fins a Bèlgica en pelegrinatge per anar a veure Puigdemont. Ell, per la seva part, i acompanyat de la seva guàrdia de korps, surt de la casa, els saluda afectuosament i rep els regals: ratafia, carquinyolis, pernil, formatge o qualsevol record que li lliuren amb devoció.

Puigdemont va marxar a Bèlgica l’1 de novembre de l’any passat. Primer, va viure en un hotel de la companyia Husa (propietat de Joan Gaspart). Després, però, el seu amic Jami Matamala va llogar el xalet que ara ocupen tots dos i que, fins i tot, anomenen "la Casa de la República", on hi ha una estelada ben visible. El que potser no s’esperaven ni Puigdemont ni el seu seguici habitual seria la peregrinació dels caps de setmana. Mentre el seu vicepresident, Oriol Junquerassegueix empresonat a Lledoners, el líder de Junts per Catalunya gaudeix de les comoditats d’un barri residencial a Bèlgica i de la visita dels catalans que li regalen els productes típics de la zona, que ell agraeix ostensiblement.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides