CCOO qualifica d’èxit la vaga a Vall Companys pels falsos autònoms

Estima en més del 70% el seguiment de la vaga arreu de l'Estat i l'eleva al 100% a l'escorxador Avidel de Lleida
Vaga a Vall Companys
Vaga a Vall Companys

CCOO qualifica d'"èxit" la vaga de 24 hores convocada a Vall Companys per exigir que incorpori a la plantilla els més de 2.000 "falsos autònoms" que treballen per a les empreses del sector carni del grup a través de cooperatives de treball associat, uns 180 a Lleida.

CCOO estima en més del 70% el seguiment de l'aturada arreu de l'Estat i, en el cas del centre de treball de Lleida, que inclou Avidel i Serese, l'eleva fins al 100% i assegura que "ha paralitzat la cadena de producció a l'escorxador de pollastres".

Des de la companyia situen el seguiment entorn del 10% en algunes de les empreses del grup tot i que reconeixen que a Lleida ha estat elevat pel fet que el sindicat hagi tallat l'accés a l'empresa.

CCOO també ha anunciat que iniciarà converses amb grans superfícies per instar-les a no tenir als seus lineals de compra "carns tacades de frau i explotació laboral" subministrades per firmes com ara Vall Companys.

CCOO exigeix al grup Vall Companys que acati el requeriment de la Inspecció de Treball i incorpori "immediatament" a la plantilla d'alguna de les seves empreses del sector carni els treballadors que presten servei a aquestes però que ho fan com a "falsos autònoms" a través de cooperatives de treball "fictícies" i, per tant, puguin beneficiar-se de les condicions laborals que els pertocarien.

CCOO considera "frau i explotació laboral" l'actuació de l'empresa en relació amb els treballadors afectats.

El grup carni ha qualificat d'"unilateral" la convocatòria de la vaga per part de CCOO, ja que la UGT se n'ha desmarcat, i reitera que les contractacions de les cooperatives de treball associat es fan d'acord amb la normativa vigent a l'Estat i a les comunitats on Vall Companys té els seus centres de treball.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides