Mor el jutge que investigava l’1-O

Ramírez Sunyer era el titular del jutjat 13, que va començar a instruir la causa contra el procés
Ciutat de la Justícia
Ciutat de la Justícia

El jutge d'Instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, ha mort aquesta matinada als 71 anys segons avança El País de fonts judicials Es tracta del magistrat que investigava els preparatius del referèndum de l'1-O. Ha mort a conseqüència de la llarga malaltia que patia i que s'havia agreujat en les últimes setmanes.

Ramírez Sunyer va ser l'encarregat d'obrir les diligències per les revelacions de l'exjutge Santiago Vidal, una investigació que va començar arran de la querella del partit d'ultadreta Vox. La causa oberta al jutjat 13 ha servit per acumular els principals indicis contra els líders independentistes.

També va ser el jutge que va ordenar el 20 de setembre els registres en diverses conselleries i la detenció de diversos alts càrrecs de la Generalitat. Un altre jutge haurà ara de portar la instrucció.

Ramírez Sunyer era un jutge veterà que comptava amb una pròrroga de dos anys concedida pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que va acceptar la seva proposta d'ajornar la jubilació. No estava afiliat a cap associació de magistrats i, inicialment, es va formar com a enginyer. En exercici des dels 44 anys, moment en què va superar les oposicions, va passar pels jutjats de Terrassa (Vallès Occidental), Sant Boi (Baix Llobregat) i Badalona (Barcelonès).
 

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari