Quin polític espanyol copia Rufián?

Pablo Iglesias
Pablo Iglesias

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias. El polític ha assegurat que és una "vergonya" que "els violadors de 'La Manada' fossin condemnats a 9 anys i es trobin actualment en llibertat provisional, mentre que a l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras la Fiscalia li demani 25 anys de presó".

La mateixa comparativa va fer servir el diputat d'Esquerra, Gabriel Rufián, en l'acte reivindicatiu celebrat divendres al vespre a Sant Vicenç dels Horts i també en el seu compte de Twitter. Concretament, el republicà va dir: "25 anys de presó per votar i nou anys per violar, són uns salvatges". Una comparació que ha alçat polseguera en segons quins sectors. Ja comença a ser un clàssic les picabaralles 'tuiteres' entre Rufián i l'exportaveu de Cs, Jordi Cañas, i en aquest cas no va ser una accepció.

D'altra banda, Iglesias ha anat més enllà en la seva crítica i també ha comparat els dos casos amb uns altres contra "titellaires i còmics" que són "jutjats i fins i tot empresonats", i ha reiterat que la situació a Catalunya no la resoldran els jutges. si no per vies polítiques. "El conflicte a Catalunya se solucionarà amb diàleg i ho diu algú que no vol que Catalunya se'n vagi", ha afegit.

Alhora, Iglesias ha admès que, arran de la petició de la Fiscalia, l'aprovació dels pressupostos "està més lluny que fa tres dies". No obstant això, tot i entendre i compartir aquesta ràbia, Iglesias ha demanat als partits catalans presents al Congrés que es preguntin "per què han de pagar l'autoritarisme de l'anterior govern i la manca d'audàcia de l'actual Executiu la gent treballadora".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides