El jutge arxiva provisionalment el cas dels acompanyants de Puigdemont

De Egea demana al fiscal si cal ordenar la detenció de l'empresari Josep Maria Matamala
Matamala i Puigdemont

El jutge de l'Audiència Nacional, Diego de Egea, ha decidit arxivar provisionalment la investigació per encobriment contra els quatre acompanyants de Carles Puigdemont quan aquest va ser detingut a Alemanya el passat 26 de març.

Els investigats són dos Mossos d'Esquadra, Xavier Goicoechea i Carlos de Pedro, l'historiador Josep Lluís Alay, i l'empresari i amic personal de Puigdemont, Josep Maria Matalama, conegut entre els seus amics com a Jami.

Es dona la circumstància que el jutge De Egea ha preguntat al fiscal si cal demanar una ordre de detenció contra Matamala, ja que ha estat l'únic dels quatre investigats que no es va presentar a declarar a l'Audiència Nacional.

En el seu escrit, el jutge diu que el dia que Puigdemont va ser detingut a 30 kilòmetres de la frontera danesa, els quatre acompanyats de Puigdemont "no tenien coneixement de l'activació de l'Ordre Europea de Detenció i Entrega".

L'euroordre contra Puigdemont havia estat publicada dos dies abans pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i segons De Egea els acompanyants de l'expresident català es trobaven amb aquest "per simples relacions d'amistat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides