Jordi Sànchez diu ara que la DUI va ser un “acte erroni”

L'expresident de l'ANC, ara diputat de JxCAT, assegura que no demanarà l'indult
Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

El diputat de JxCat, expresident de l'ANC, actualment pres a Lledoners, Jordi Sànchez, ha dit que la declaració unilateral d'independència del 27-O va ser un "acte erroni" fruit de la falta de comunicació i de confiança entre el Govern català i l'Executiu de Mariano Rajoy.

En una entrevista al diari 'El Independiente', Sànchez ha remarcat que hi havia disposició des de la Generalitat de convocar eleccions si no s'aplicava el 155 i ha afegit que va ser una "mala gestió".

D'altra banda, ha exigit l'absolució i ha deixat molt clar que si el condemnen no demanarà cap indult perquè és una qüestió de "dignitat i de coherència".

Per a Sànchez si la sentència es percep com a injusta, tot serà més difícil i la justícia europea haurà de tenir l'última paraula. En aquest sentit, ha avisat que la sentència del Suprem pot generar "gran indignació social".

Preguntat sobre com imagina Catalunya en 10 anys, ha assegurat que la veu independent, amb la celebració d'un referèndum d'autodeterminació i amb el conflicte polític resolt. Malgrat això, ha posat en dubte que la independència es pogués guanyar en un referèndum. "Ara com ara no veig evident que guanyés el sí", ha admès.

Pel que fa a la seva situació personal, en 10 anys ha dit que es veu al carrer, lliure i "gaudint de la vida".

(Visited 201 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari