Neix la Crida de Puigdemont

De moment, ni Esquerra ni la CUP tenen intenció de sumar-s'hi, i el PDeCAT no se sap quin paper hi jugarà
Fundació de la Crida, a Manresa
Fundació de la Crida, a Manresa

La Crida Nacional per la República ha fet la seva gran presentació en un acte al Pavelló del Nou Congost de Manresa en què hi han participat els seus tres principals impulsors: el president Quim Torra, present al pavelló; l'expresident Carles Puigdemont, des de Brussel·les, i el diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, des de la veïna presó de Lledoners, a través d'una carta.

Ja des de la seva presentació com a embrió, Puigdemont apel·lava a la transversalitat de la Crida Nacional per la República: la voluntat de sumar totes les sensibilitats amb l'horitzó de la independència. Es tracta d'un moviment polític i, segons els impulsors, és completament compatible formar-ne part i, alhora, ser d'un altre partit.

Unes 6.000 persones han omplert el Pavelló del Nou Congost de Manresa. Unes 51.000 ja s'han inscrits, fins ara, com a sòcies fundadores de la Crida Nacional per la República.

D'entrada, però, ni Esquerra ni la CUP tenen intenció de sumar-s'hi. Caldrà veure si s'acaba convertint en un partit polític i quin paper hi pot jugar el PDeCAT.

Amb el lema "Sumem persones no sigles" un seguit d'alcaldes, diputats, i persones anònimes han explicat perquè s'han fet de la Crida i han posat el seu vot dintre d'una urna de l'1-O.

Després de l'acte d'avui, els pròxims passos seran aprovar en una assemblea les ponències ideològica i organitzatives de la Crida. També escollir-ne la direcció.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides