Els liberals europeus expulsen el PDeCAT per corrupció

Els nacionalistes catalans acusen Ciutadans de la maniobra, que atribueixen al conflicte independentista
Parlament Europeu
Parlament Europeu

Els liberals europeus han acordat expulsar el PDECat. L'Aliança dels Liberals i Demòcrates per a Europa (ALDE) -l'agrupació de partits on també s'integra Ciutadans (Cs)- ha fet fora la formació catalana pels casos de corrupció de l'antiga Convergència.

D'aquesta manera, el consell extraordinari celebrat a Brussel·les ha validat la proposta de l'executiva dels liberals europeus.

La decisió, que té efecte immediat, s'ha fet amb una majoria de dos terços sobre els vots emesos. En la nota difosa per l'ALDE, també es remarca que la decisió "no implica cap posició" del partit sobre els "afers polítics interns espanyols", però urgeix "a tots els actors polítics" a dialogar per "permetre una solució sostenible", sense mencionar explícitament el procés català.

L'expulsió coincideix amb la constitució de la Crida Nacional, la formació impulsada per Puigdemont, i que pretén superar el projecte del PDECat.

El PDECat ha circumscrit la decisió del partit liberal europeu d'expulsar-los com el resultat d'una campanya d'assetjament de Cs i ho vincula al "compromís" de la formació catalana amb el dret a l'autodeterminació de Catalunya i no a la corrupció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides