Torra reivindica el 27-O i avisa que “tornar enrere no és una solució”

El president es refereix al judici per l'1-O dient que no acceptarà cap sentència "que no sigui l'absolució"
Quim Torra
Quim Torra

A primera hora del matí d'avui, el president Quim Torra ha convocat els mitjans per fer una declaració institucional amb motiu del primer aniversari del 27 d'octubre. Fins llavors, el Govern semblava decidit a fer passar sense pena ni glòria la declaració unilateral d'independència (DUI).

En el seu discurs, Torra criticat una vegada més "la maquinària repressora" de l'Estat espanyol. També s'ha referit al judici pel cas de l'1-O, que ha qualificat de "farsa", i ha recordat que "és un judici contra el poble de Catalunya". "No acceptaré cap sentència que no sigui l'absolució", ha sentenciat una vegada més. "Tornar enrere no és cap opció", ha acabat dient.

El Govern també ha editat i publicat un vídeo per commemorar el primer aniversari del 27 d'octubre. Les imatges de fa un any –amb els discursos de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras inclosos- es combinen amb la interpretació de la cançó Germans de llengua, del cantautor Joan Rovira, des del pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. El vídeo, que ha difós el Govern aquest mateix matí, acaba amb un llaç groc i el lema "Llibertat presos polítics i exiliats".

L'ANC ha convocat la ciutadania als registres per instar l'executiu i el Parlament a publicar al DOGC el text de la declaració d'independència. Per la seva banda, Ciutadans també ha celebrat el seu acte, contrari a la DUI, a Reus. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides