Un sindicat policial denuncia Torra i Buch per incitació a l’odi

Jusapol acusa el president català i el seu conseller d'Interior de boicotejar una manifestació de policies
Buch i Torra

El sindicat professional de policies nacionals i guàrdies civils, Jusapol (Justícia Salarial Policial), ha presentat una denúncia contra el president català, Quim Torra, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, als qui acusen d'un delicte d'odi i un altre de boicot a una manifestació que va fer a Barcelona aquesta organització policial.

Jusapol ha fet extensiva aquesta denúncia contra el director general de l'Administració de Seguretat, Jordi Jardí, per delictes relatius a l'exercici els drets fonamentals i llibertats públiques. El sindicat policial considera que el dispositiu de seguretat organitzat per Interior va ser volgudament "insuficient", i que va provocar que els manifestants fossin "insultats i agredits" animats pels denunciats.

En aquest sentit, critiquen que es donés permís una contramanifestació independentista, a la qual asseguren que el president Torra va animar els ciutadans a participar-hi. Els policies nacionals i guàrdies civils denunciants asseguren que les mobilitzacions convocades per l'ANC, els CDR i la CUP "incentivaven l'odi i la violència cap als policies nacionals i guàrdies civils".

Aquests membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat afegeixen que "aquest suport de les autoritats va ser eficaç i suficient perquè l'ACN, els CDR i la CUP actuessin fora de la legalitat, ocupessin la plaça de Sant Jaume i anessin a buscar la manifestació de Jusapol per insultar i agredir als seus manifestants, sabent que els Mossos no utilitzarien tots els mitjans per impedir-ho".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides