Pere Aragonès: “La unilateralitat la imposa qui pot, no qui vol”

El vicepresident català diu que seguirà reunint-se amb l’Estat un cop hagi complert l’ultimàtum de Torra
Pere Aragonès
Pere Aragonès

El vicepresident i conseller d’Economia i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha afirmat que “la unilateralitat la imposa qui pot, no qui vol” i ha posat com a exemple que el govern de l’Estat ha decidit no voler negociar les demandes dels independentistes catalans afirmant que “fins al moment aquesta unilateralitat l'ha imposat l’Estat, específicament el govern del Partit Popular”.

Pere Aragonès, en declaracions a la Cadena SER, ha assegurat que després del 2 de novembre en què acaba el termini de l’ultimàtum que el president català Quim Torra va donar al president del govern central, Pedro Sánchez, perquè els independentistes deixin de donar-li suport al Congrés, seguirà participant en les reunions bilaterals Estat-Generalitat.

Aragonès ha insistit que a “la independència s'hi arribarà en una mesa de negociació política" i que ara “hi ha l’oportunitat d’obrir un diàleg per dir com encarrilem, ambdós, la reivindicació d’una part molt important de la ciutadania de Catalunya”.

El vicepresident català no ha concretat el posicionament d’ERC davant el projecte dels pressupostos generals de l’Estat, però ha insistit a dir que “per parlar dels comptes hem d’estar en una situació de normalitat institucional, i aquesta situació de normalitat avui no es produeix” recordant que el líder del seu partit, Oriol Junqueras, segueix en presó preventiva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides