Sánchez porta al Constitucional la reprovació al Rei

Quim Torra ha ironitzat que "com vols una resposta política, la portes a un tribunal"
Felipe VI i Pedro Sánchez

El govern central recorrerà al Tribunal Constitucional (TC) la resolució del Parlament en la que es va reprovar al rei Felip VI pel discurs que va fer el 3 d'octubre del 2017 després de la jornada de la consulta independentista de l'1-O.

L'anunci l'ha fet la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, qui ha afirmat que "un parlament autonòmic no pot intentar definir la forma d'Estat d'aquest país". Calvo ha afegit que tot i que la reprovació "no té cap sentit des del punt de vista jurídic" ha d'obtenir una "resposta política".

Les declaracions de Calvo han provocat una resposta irònica del president català, Quim Torra, qui ha dit a través de Twitter que: "És d'una lògica remarcable: com vols una resposta política, la portes a un tribunal. I així tot, bàsicament".

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha declarat que "si han d'anar al TC que hi vagin, però la llibertat d'expressió d'una càmera parlamentària és intocable i sagrada". Tardà ha afegit que el PP, Ciutadans i "per desgràcia el PSOE" estan "obstinats a fer el femer cada vegada més gran", reblant que "ni la societat catalana ni l'espanyola es mereixen aquesta democràcia de tan poca qualitat".

Serà aquest divendres que l'executiu de Pedro Sánchez aprovarà en Consell de Ministres recórrer davant del Constitucional la reprovació contra el Rei que va ser presentada al Parlament per part del grup de Catalunya en Comú Podem i que va rebre el suport de Junts per Catalunya i ERC, l'abstenció de la CUP, i els vots en contra de Ciutadans, el PSC i el PPC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari