Buch compareix al Parlament “a petició pròpia” forçat per la CUP

Els anticapitalistes han demanat la dimissió del conseller per l'acció dels Mossos en l'aniversari de l'1-O
Miquel Buch
Miquel Buch

Finalment el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha decidit comparèixer al Parlament "a petició pròpia" per donar explicacions sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra al llarg de les mobilitzacions d'aquest dilluns en les que els independentistes han commemorat el primer aniversari de l'1-O. Buch, però, també haurà de donar explicacions pels enfrontaments entre els independentistes i Mossos aquest passat cap de setmana.

Les dificultats i enfrontaments que van tenir els Mossos amb els grups d'independentistes que van actuar amb violència aquest dilluns a la Via Laietana de Barcelona i en l'intent d'assalt al Parlament li han costat a Buch les crítiques de tots l'arc parlamentari català, tret de JxCat i ERC.

El PSC i els Comuns havien demanat la compareixença del titular d'Interior per donar explicacions sobre l'operatiu policial durant aquest dilluns, mentre que la CUP havia demanat directament la dimissió del conseller per les càrregues policials contra grups de manifestants que es van enfrontar a la policia.

Ciutadans també ha dit que el president català Quim Torra no és apte per a ocupar la presidència de la Generalitat, ja que en els actes de commemoració de l'1-O d'aquest dilluns va animar els CDR a seguir pressionant en els carrers a favor de la independència, i que al final van acabar havent-hi aldarulls.

Aquest dimarts, el conseller Buch ha anunciat via Twitter que: "Compareixeré al Parlament a petició pròpia per donar explicacions sobre les darreres actuacions policials. Els reptes s'encaren des de la crítica constructiva per millorar el que calgui però amb l'obligació de seguir vetllant pel bé general des de la responsabilitat que tenim".

També Quim Torra ha anunciat oficialment aquesta compareixença del seu conseller d'Interior en el decurs de la primera sessió del debat de política general que s'ha celebrat aquest dimarts al Parlament de Catalunya.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari