Josep Maria Pou: “M’han fet sentir que sóc un mal català”

L'actor acusa els líders independentistes d'haver "enganyat i mentit a molts ciutadans"
Josep Maria Pou

L'actor Josep Maria Pou afirma que el darrer any "m'han fet sentir que sóc un mal català perquè no estava d'acord amb com s'estava portant el procés ni amb moltes de les coses que s'han fet en el seu nom", afegint que "no vol dir que no estigui d'acord amb l'afany de replantejar algunes coses de la relació amb Espanya, doncs tots els pobles tenen dret a revisar les seves relacions, però evidentment no estic d'acord amb actuar fora de la llei".

En una entrevista a El Mundo, Pou afirma que el procés ha bloquejat el consum de l'activitat cultural a Catalunya, assegurant que "el primer trimestre de la temporada passada, que va coincidir amb aquelles dates de l'1-O, només els quatre teatres de Focus a la ciutat van perdre 24.000 espectadors. Si li sumes la resta… És dramàtic".

L'actor que va ser escollit Català de l'Any 2017 per El Periódico de Catalunya assegura que en les dates àlgides del procés "el públic va deixar d'anar al teatre radicalment, pendents únicament de la vida política del país", i que "a Catalunya es viu un estat d'angoixa, incertesa i inquietud que no anima gens a anar al teatre, a sopar o al que sigui. La cultura a Barcelona està pagant un peatge molt elevat pel procés".

Pou afirma però que "ara sóc una mica més optimista, noto un cert canvi en les formes i els procediments". L'actor diu que "em sembla que els líders independentistes estan baixant a la realitat després d'uns anys vivint en els núvols, des d'on han enganyat i mentit a molts ciutadans. Cosa que ara reconeixen parlant, com el senyor (Carles) Puigdemont, de terminis de 20 anys. Ai, quan llarg m'ho fieu… En tot cas, m'alegra que baixin a terra".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.