Per què Quim Torra diu que no acabarà la legislatura?

Torra, preparant el seu discurs del 4 de setembre
Torra, preparant el seu discurs del 4 de setembre

De tots és sabut que el president de la Generalitat, Quim Torra, no se sent còmode fent la feina que fa. Va ser ungit pel seu predecessor en plena competència final amb Josep Costa. Els legitimistes puigdemontistes sabien que Torra no faria el mateix que Carles Puigdemont li va fer a Artur Mas, ignorant-lo, i per això va ser l’escollit. Sempre que pot Torra diu que ell simplement és provisional fins que Puigdemont torni. 

Resulta paradoxal que un president digui que el president és un altre, i que aquest altre qualifiqui de president al primer. Tot un galimaties. Doncs resulta que Torra explica, sempre en petit comitè i mai en públic, que ell no vol ser president de Catalunya. També diu que ja s'ha posat data de caducitat, talment com si es tractés d’un iogurt. Diu que ell no aguantarà més enllà del mes de març

Torra, com molts puigdemontistes, creia que la sentència del Tribunal Suprem seria pública abans de les eleccions municipals i europees de maig de 2019 i així plegaria deixant el camí per Puigdemont. Però, tot sembla indicar que això no serà així i que la sentència es podria conèixer, si no hi ha més entrebancs, cap a tardor de l’any vinent. A hores d’ara rep les visites en sales adjacents al despatx del president. La versió oficial és que està en obres. I així ho sembla. 

Però la veritat estaria en què Torra hauria promès a Puigdemont que ell no faria servir el despatx presidencial, ni tampoc la Casa dels Canonges. A més a més, Torra s’havia resistit a enviar el retrat oficial que tots els organismes de la Generalitat han de penjar. Finalment, ho està fent i els ajuntaments i organismes oficials el comencen a rebre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides