El CAC avala que una presentadora de TV3 porti una samarreta amb la cara de Puigdemont

Els consellers no 'indepes' de l'organisme denuncien que el FAQs i Laura Rosel no són neutrals
Laura Rosel, amb Carles Puigdemont a la samarreta

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha avalat que Laura Rosel, conductora del Preguntes freqüents (FAQs) de TV3, portés una samarreta on apareixia l'expresident Carles Puigdemont mentre presentava el programa el passat 3 de febrer.

El CAC ha analitzat d'ofici aquella emissió i les del 27 de gener i el 10 de febrer per les queixes de parcialitat contra Rosel, procedents del Grup de Periodistes Pi i Margall, un eurodiputat i una ciutadana.

La resolució, que considera que la samarreta de Rosel és un recurs gràfic que no va transgredir el llibre d'estil de la cadena, va ser adoptada, amb tres vots a favor i tres vots en contra, gràcies al vot de qualitat del president del CAC, Roger Loppacher.

El CAC, a partir de l'anàlisi de diversos programes, assenyala que en molts casos hi ha una relació entre el dibuix de la samarreta de la periodista i algun dels temes del programa, però per a les conselleres Eva Parera i Carme Figueres Rosel mostrava un posicionament clar. Per al també conseller Daniel Sirera, la presentadora prenia partit.

Els dos sectors del CAC també van discrepar pel que fa al tracte que el col·laborador del programa Maiol Roger va donar a l'expresident de la Generalitat José Montilla. Per al sector indepe, Roger va tractar Montilla com a la resta de convidats. Per als no indepes, el periodista va fer befa de l'expresident i actual senador.

També sobre el Preguntes freqüents, Figueras i Parera han expressat en un vot particular que no és un espai neutral, sinó que "pren partit a favor de l'Independentisme" i va dirigit només a una audiència partidària d'una ideologia concreta. A banda de la samarreta de Rosel i els comentaris de Roger, destaquen que col·laboradors fixos del programa com Pilar Rahola i Quico Sallés són independentistes.

Així mateix, qüestionen la neutralitat del públic del programa, adduint que els aplaudiments van a favor d'intervencions favorables a l'independentisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari